TRENUTNO V ETRU
POSLUŠAJ V ŽIVO
GLEJ V ŽIVO
SPORED

14:19

JEDNU ZA LJUBAV

DANIJELA MARTINOVIC

14:15

BIRAJ TI

ZDRAVKO COLIC

14:08

TI ZNAS

FARAONI

14:03

BRANIM SE

BORIS NOVKOVIC

13:54

MI PLESEMO

PRLJAVO KAZALISTE

13:51

80 E

DALEKA OBALA

19. 03. 2024 16:28 | Alenka Sivka

Kako in s čim Magnifico poje košček jabolka

Magnifico prvič v zgodovini na Aktualu

Magnifico ne mara potovanj, prijatelju mu pravijo, da je njegov radij gibanja podoben kot pri hokejskem vratarju. Foto: Luka Švigelj

Glasbenik Robert Pešut Magnifico, ki letos praznuje 30 let glasbenega delovanja, je prvič v svoji glasbeni zgodovini obiskal Aktual. Voditelja Martina Švab in Matic Herceg sta bila počaščena in navdušeno sta spraševala priljubljenega gosta o vsem mogočem. Martina ga je vprašala po njegovih jutranjih ritualih, in Magnifico je začel z bolj zdravimi, z limono in toplo vodo. A tam okrog dvanajstih se vodi umakne nekaj močnejšega, navada, ki jo je Robert povzel po svoji stari mami - ta mu je rekla: »Robi, bomo jabolko jedli.« To je pomenilo, da je pripravila krhelj jabolka, ki si ga zgrizel za okus, čez pa si popil šilce žganega. Zakaj takšna navada, Manjo ni znal povedati, ugibal je, da zato, ker je bila žganica zelo močna in slabega okusa. Ali pa zato, da so nekako pojedli tista jabolka.

DSC01831.jpg
Martina, Matic in Magnifico so se zmenili, da bo odslej pogostejši gost na Aktualu.
Luka Švigelj

Magnifico pripravlja ob 30 letnici največji koncert na prostem – za prizorišče koncerta si je izbral Tivoli, kjer ima tudi svoj studio, v katerem preživi kar dosti časa. Svoj studio in delo v njem si je omislil zaradi sina Petra, da je nekam »hodil v službo«. In to navado je ohranil do današnjih dni.

DSC01839.jpg
Magnifico je v studiu Aktuala imitiral Keanuja Reevsa. To je bila ena bolj enostavnih imitacij, malo je priprl oči. In to je bilo to.
Luka Švigelj

Magnifico ne mara potovanja, sploh se ne premika veliko, njegovi prijatelji mu pravijo, da ima radij gibanja približno tako velik kot hokejski vratar. A Magnifico je očitno s tem radijem čisto zadovoljen.

DSC01873.jpg
Magnifico je Martino učil plesati ples, ki ga je izumil sam. Osnovni korak je tak kot pri srbskem kolu, ostalo so improvizacije.
Luka Švigelj

Koncert v Tivoliju bo 31. avgusta, prve vstopnice se prodajajo kot sveže žemljice. »Prostor v Tivoliju ponuja možnost, da bo tam veliko ljudi, morda več kot v Stožicah. Prostor je romantičen, rečejo mu pasji travnik, tudi brez odra je lep, v ozadju je ljubljanski grad, tudi brez glasbe se ti tam naježi koža.« Vsem oboževalcem Magnifica se bo zadnji avgustovski dan zagotovo ježila koža. V njegovem Tivoliju, ki mu je posvetil tudi eno svojih najlepših pesmi.